Slujba Sfințirii Sfîntului Prestol și Sfînta Liturghie în parohia „Acoperămîntul Maicii Domnului” din satul Cîrnești, raionul Nisporeni

4 noiembrie 2018. În duminica a XXIII-a după Rusalii, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a răspuns cererii parohului și credincioşilor din satul Cârneşti, r-nul Nisporeni, oficiind Slujba Sfințirii Sfîntului Prestol și Dumnezeiasca Liturghie la demisolul noii biserici din această localitate.

Creştinii acestui sat de foarte multe ori au făcut demersuri către Preasfinţia Sa de a avea un locaş sfânt în acest sat, deoarece erau nevoiţi de a merge la biserică la o distanţă de 3 km. Aceştia atât pe timpuri bune cât şi pe viscol sau ploi veneau la biserica din satul vecin pentru a se ruga şi întâlni cu Dumnezeu. Deci cu stăruința Preasfinției Sale și la cerința credincioșilor din localitate, cu 5 ani în urmă a fost pusă piatra de temelie pentru noua biserică cu hramul „Acoperămîntul Maicii Domnului” iar astăzi în zi de sărbătoare s-a sfințit prestolul pentru demisolul bisericii în construcție.

În dimineața zilei Preasfinția Sa a fost întîmpinat de către părintele Protopop, parohul bisericii, Preotul Andrei GUȚU împreună cu doamna preoteasă, primarul localității, Dn Nicolae CHERCHEJA și creștinii veniți la rugăciune.

Stăpînului i-au coliturghisit un sobor de preoți invitați printre care: Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI și Protopopul Circumscripției Nisporeni, Protoiereul Vitalie COZARI.

După citirea pericopei evanghelice Chiriarhul a ținut un cuvînt de învățătură în cadrul căruia a explicat credincioșilor ideia pericopei evanghelice de astăzi.

La final a fost oficiat un Te Deum de mulțumire la finele căruia parohul bisericii a fost decorat de către Vlădica cu Medalia Eparhială „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” gr. II, iar alți ctitori și binefăcători au primit Diplome Arhierești.