Sfânta Liturghie la catedrala Episcopală din mun. Ungheni, în duminica a XXXIV-a după Cincizecime

Duminică, 11 februarie 2024, Înaltreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din Mun. Ungheni.
În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de slujitorii Catedralei Episcopale și credincioșii prezenți
Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit slujitorii Catedralei Episcopale.
În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a înălțat către Dumnezeu rugăciuni de mulțumire și laudă pentru darurile și binecuvântările Sale îmbelșugate, care le revarsă cu milostivire peste omenire.
După citirea pericopa evanghelică, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură în care a explicat mesajul evanghelic, despre vindecarea fiicei cananiencii.
Prezenți la Sf. Liturghie au fost și slujitori și credincioși din regiunea Cernăuți, Ucraina.
După rugăciunea Tatăl nostru…, credincioșii ce s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie, au primit Dumnezeieștile Taine.
După încheierea Sfintei Liturghii, Ierarhul a felicitat credincioșii cu Sfânta Duminică, dorindu-le o săptămână binecuvântată.
Răspunsurile liturgice au fost date de către Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana Rotari.

Menționăm că dimineață la ora 6 a fost săvârșită prima Sfântă Liturghie, oficiată de pr. Silvestru DARI, iar răspunsurile liturgice au fost date de Corul de copii al Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.