„DISCUȚII DUHOVNICEȘTI” – un nou proiect pastoral, misionar și educațional inițiat de Preasfințitul PETRU

Vineri, 9 aprilie 2021, în Reședința Episcopal de la Mănăstirea Hîncu, a avut loc lansarea proiectului ,,Discuții duhovnicești”.

Acest proiect este inițiat, sprijinit și promovat de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. Prin acest proiect, unicul în țara noastră, intitulat sugestiv ,,Discuții duhovnicești”, Preasfințitul PETRU, dimpreună cu echipa de colaboratori, răspund unei provocări parvenite din partea societății, dar și a numeroși creștini, care în această eră a tehnologiei informaționale foarte avansate, sunt foarte prezenți în spațiul virtual. Și este un imperativ al timpului, ca biserica să răspândească învățăturile sfinte și sfaturile duhovnicești, prin toate mijloacele posibile.

Menționăm că tema discuțiilor duhovnicești de astăzi a fost despre Sfânta Împărtășanie. În cuvântul de deschidere, Preasfinția Sa a specificat mai întâi necesitatea și importanța inițierii unui asemenea proiect informativ și educațional sub aspect duhovnicesc.

Ierarhul a menționat că prin discuțiile de astăzi, despre Sfânta Împărtășanie, credincioșii vor afla răspuns la foarte multe întrebări și nedumeriri cu privire la cum, când, cine și de ce trebuie să primească Sfântul Trup și Scumpul Sânge a lui Hristos.

După cuvântul de deschidere al Preasfinției Sale, moderatorul întâlnirii, Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, a adresat preoților prezenți la discuții, întrebări parvenite din partea credincioșilor, la care s-au dat răspunsuri lămuritoare. Iar juristul Eparhiei, Dna Elena BÎTCĂ, la unele întrebări, a dat răspuns din punct de vedere juridic.

Discuțiile duhovnicești de astăzi, întrucât au fost filmate, vor fi prezentate curând, într-un material video.

Totodată ținem să vă aducem la cunoștință că Preasfințitul PETRU a binecuvântat ca întâlniri de acest fel, în cadrul cărora vor fi discuții duhovnicești, să aibă loc lunar, cu teme stabilite din timp.

Astfel, la următoarea întâlnire, care va avea loc în luna mai, vor fi puse spre discuții întrebări și nelămuriri despre familie.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto: Arhid. VENIAMIN (Seculțan)