Mesaj de condoleanță a Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, adresat Preasfințitului SILUAN, Episcop de Orhei, cu trecerea la cele veșnice a mamei sale Ludmila

Preasfințite Stăpîne SILUAN,

Cu durere în suflet am aflat de trecerea din această viață pământească, spre cele veșnice, a roabei lui Dumnezeu, noua adormita Ludmila, mama Preasfinției Voastre.

Întrucât, noua adormita Ludmila, a fost o femeie credincioasă și rugătoare evlavioasă, o mamă adevărată şi un exemplu demn de urmat, pentru toate femeile creştine, Biserica Ortodoxă din Moldova a pierdut, prin trecerea ei la cele veşnice, o lumînare arzînd. Însă, sprijiniţi pe învăţătura evanghelică şi a Sfinţilor Părinţi, avem nădejdea în mila nemărginită a Bunului Dumnezeu, că, prin trecerea ei la cele veșnice, aţi dobândit încă un mijlocitor și o rudenie cerească.

În numele meu personal, cât și a întregii Episcopii de Ungheni și Nisporeni, Vă aducem sincere condoleanţe, la acest ceas de durere și întristare omenească, pricinuit de despărțirea pămîntească, a cele-i ce v-a fost nu doar mamă, ci și exemplu de trăire creștinească; v-a fost și călăuză spre Dumnezeu; v-a fost și sprijin, prin rugăciune; v-a fost și povățuitoare prin sincerile și profundele ei cuvinte de învățătură.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu, să Vă dăruiască Preasfinţiei Voastre, puteri duhovnicești şi mângâiere cerească, iar pe noua adormita Ludmila, să o așeze întru odihna cea veșnică, a Împărăției Sale.

În virtutea dragostei creștine și a îndemnului evanghelic, de a ne ruga unul pentru altul, Vă împărtășim din dragoste noastră, că o vom purta în smeritele noastre rugăciuni, pe credincioasa și evlavioasa roabă a lui Dumnezeu, Ludmila, pentru a-i ierta toate greșelile ei omenești și s-o așeze în locașurile bunătăţilor cerești.

Dumnezeu s-o odihnească pe noua adormita Ludmila și cu drepții s-o numere.

Cu dragoste creștinească şi sincere condolianţe

+ PETRU +

Episcop de Ungheni și Nisporeni.