Vizită arhipăstorească la Mănăstirea Frumoasa

Sîmbătă, 6 iulie, 2024, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat Dumnezeiasca Liturghii la Mănăstirea Răciula, unde au participat și Stareții și Starețele Sfintelor Mănăstiri din cuprinsul Eparhiei.

După sfânta liturghie, Înaltpreasfinția Sa a avut o discuție duhovnicească cu stareța Mănăstirii Răciula, Schiegumena Eustolia (Rotari), care a împărtășit întâmplări minunate Părinților și Maicilor Starețe din experența vieții sale, de 99 de ani.

Apoi, Înaltpreasfinția Sa a avut o discuție duhovnicească cu o ascultătoarea a Mănăstirii Răciula, care de 20 de ani este ascultătoare în această obște, fiind o vețuitoare sârguincioasă. Ierarhul a binecuvântat-o să fie resofoară în obștea Mănăstirii Răciula. Menționăm și faptul că această ascultătoare a fost crescută și educată la un orfelinat

Apoi, Ierarhul a efectuat o vizită arhipăstorească la Mănăstirea Frumoasa, fiind însoțit de Stareții și Starețele Sfintelor Mănăstiri din cuprinsul Eparhiei. Aici Înaltpreasfinția Sa după ce a fost întâmpinat de Stareța așezământului, Egumena BENEDICTA (Mura),  a avut o discuție duhovnicească cu obștea mănăstirii, ascultând întrebările viețuitoarelor, oferind învățături și sfaturi părintești, folositoare unei viețuiri monahale.

După aceasta, Înaltpreasfinției Sale, i-a fost raportat procesul lucrărilor de renovare, care se efectuează în prezent la unele edificii în acest complex monahal.

La finalul vizitei pastorale, Chiriarhul a apreciat osteneala și strădania Maicii Starețe și a întregii obști, ce o depun pentru înfrumusețarea și prosperarea duhovnicească și materială a acestei vetre monahale.