Ziua de 1 septembrie în şcolile din Eparhia de Ungheni şi Nisporeni

Cu binecuvintarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, Departamentul Învăţămînt Religios şi Catehizare, aduce sincere şi frumoase felicitări Direcţiilor Raionale de Învăţămînt Ungheni, Nisporeni, Călăraşi şi Hînceşti, profesorilor, stundenţilor de la colegii şi elevilor din ciclele primar, gimnazial şi liceal cu sărbătoare “ Primului Sunet “, care conform unei frumoase tradiţii, de-a lungul deceniilor, anual luna septembrie, “clopoţelul şcolar” vestşte începutul unui nou an de învăţămînt.

Şcoala ca şi Biserica rămîne instituţia care şi-a adus şi îşi aduce contribuţia sa în formarea personalităţii şi deschide drumul în viaţă, de aceea zicem că elevul de azi este specialistul de mine şi pe această cale vă dorim mult succes, hărnicie, dăruire, curaj pentru a vă împlini visele, iar cadrelor didactice performanţe şi realizări profesionale.

Mult stimați pedagogi și dragi elevi,

Cînd foșnetul frunzelor  șopteștește sosirea toamnei, Vă adresez un mesaj de felicitare cu începutul unui nou an de învățămînt. Fie ca Bunul Dumnezeu să vă călăuzească în menirea de dascăl și învățăcei, să vă dăruiască toleranță și răbdare, indulgență și înțelepciune pentru a ghida pe fiecare elev pe tărîmul cunoștințelor.

Dragi elevi, Vă doresc multe succese, hărnicie, dăruire și curaj pentru a vă face visele împlinite. Școala este un templu, iar profesorii sunt acei piloni de sprijin, de aceea sunt sigur că anul ce a început cu sunetul zglobiu al clopoțelului, să culmineze și cu un sfîrșit de succes.

Stimați profesori, să aveți parte de cît mai mulți discipoli setoși de a cuceri culmile înțelepciunii, să vă fie sufletul plin de lumină, pentru că dumneavoastră, profesorii, răspîndiți în jur iubire, grijă și speranță, contribuind cu muncă și talent la cultivarea frumosului, binelui și adevărului în întreaga societate.

Să aveți un an școlar fericit, binecuvîntat de Dumnezeu!

    Doamne ajută!