Vizită arhipăstorească la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Hîrbovăț

Miercuri, 7 aprilie 2021, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în după amiaza zilei a făcut o vizită arhipăstorească la Sfânta Mănăstire „Adormirea Maicii Domnului” din Hîrbovăț, a căreia Sfințit Arhimandrit este.

Aici Ierarhul, după ce a fost întâmpinat de Starețul Mănăstirii, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), s-a închinat la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului din această Sfântă Mănăstire, care se află în biserica „Acoperământul Maicii Domnului”.

După aceasta, Preasfinția Sa, însoțit de Preacuviosul Părinte Stareț, au vizitat unele edificii din complexul monastic.

Ierarhul, analizând situația edificiilor, a îndemnat pe Părintele Stareț să întreprindă măsurile necesare pentru renovarea urgentă a acestora.

Chiriarhul, avânt o bogata și vastă experiență în construirea și renovarea Sfintelor Locașuri și a edificiilor complexurilor monastice, i-a dat Părintelui Stareț sfaturi utile, cum să întreprindă în acest an pași concreți spre realizarea scopului dat.

La rândul său, Părintele Stareț, Arhimandritul SPIRIDON (Marin) i-a mulțumit sufletește Preasfinției Sale pentru această vizită arhipăstorească, prin care este vizibilă grija părintească și străduința arhierească, ce o arată necondiționat față de mănăstirea dată.

De asemenea Părintele Stareț a dat asigurări că, cu ajutorul lui Dumnezeu și a Maicii Domnului, dar și cu binecuvântarea Preasfinției Sale, cât și cu sprijinul oamenilor de bună credință, va înfăptui cele, spre care a fost îndemnat.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto:  Arhid. VENIAMIN (Seculțan)