Videoconferință cu Președinții Departamentul Sinodal Mănăstiri și Viață monahală al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse

Pe 24 ianuarie, 2022, Departamentul Sinodal Mănăstiri și Viață monahală al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse, a organizat o videoconferină cu Președinții respectivului Departament, din cadrul Eparhiilor din cuprinsul patriarhiei amintite.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, la această videoconferință, a participat și Arhimandritul KIRIL (Braguța), Starețul Sfintei Mănăstirii „Înălțarea Domnului” din s. Hîrjauca, r. Călărași, întrucât părintele arhimandrit este Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și Viață monahală.

În deschiderea întâlnirii, Mitropolitul TEOGNOST, Președintele Departamentul Sinodal Mănăstiri și Viață monahală al Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Ruse a transmis participanților binecuvântarea de spor și ajutor a Sanctității Sale, Preafericitul KIRIL, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii.

Apoi Înaltpreasfinția Sa, TEOGNOST, Mitropolitul de Kașira, care este și Stareț al Mănăstirii Donskoi din or. Moscova, a prezentat un comunicat prin care a pus în discuție cu toți participanții la videoconferință, problemele și întrebările de ordin duhovnicesc și administrativ ce vizează viața mănăstirească a obștilor monahale din cuprinsul Patriarhiei Ruse.

Menționăm că asemenea întruniri cu Președinții Sectoarelor Sinodale, Mănăstiri și Viață monahală au loc periodic, în timpul cărora se analizează și se pune în discuție activitatea, nevoința și osteneala obștilor călugărești, fapt care duce la îmbunătățirea și înfrumusețarea Sfintelor Mănăstiri, atât pe plan duhovnicesc și spiritual, cât și material.