VIDEO și FOTO Canonul Sf. Andrei Criteanu și Pavecernița Mare în a trei zi din Postul Mare, săvârșite la Catedrala Episcopală mun. Ungheni

Miercuri, 1 martie, 2023, în seara celei de a treia zi a Postului Mare, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat în prezența slujitorilor Catedralei Episcopale şi a numeroşilor credincioși, slujba Pavecerniţei mari împreună cu Canonul Sfântului Andrei Criteanul în Catedrala Episcopală “Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.  

Canonul cel Mare este cel mai important imn despre pocăinţă pe care îl are Biserica Ortodoxă, în întreg cultul ei liturgic şi imnografic.

La finele canonului, Înaltpreasfinţiei Sale a ținut un cuvânt de învățătură folositor pentru mântuirea sufletului.

Apoi, cu binecuvântarea Ierarhului, diaconul Ioan PETIC, a rostit un cuvânt de folos duhovnicesc în care a vorbit despre importanța, necesitatea și folosul Tainei Sfintei Împărtășanii, vorbind despre etapele pregătitoare înainte de a primi credinciosul Sfânta Împărtășanie.

La sfârșitul Slujbei Pavecerniței Mari, Înaltpreasfinția Sa a mulțumit credincioșilor pentru prezență, îndemnându-i să ia parte și în celelalte seri la citirea Canonului Mare a Sfântului Andrei Criteanu.

Umilincioasele cântări ale Canonului și a Pavecerniței Mari au fost interpretate de Corul Catedralei Episcopale condus de preoteasa Liliana ROTARI.