Taina Întrupării Mântuitorului nostru Iisus Hristos trăită și mărturisită de creștinii parohiei ,,Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni (Foto/Video)

«Veniti să ne bucurăm întru Domnul, povestind taina ce este de faţă»

Cu adevărat „marea bucurie” anunţată în această noapte păstorilor este „pentru tot poporul”. În acei păstori, care desigur nu erau nişte sfinţi, suntem şi noi, cu fragilităţile şi slăbiciunile noastre. Aşa cum i-a chemat pe ei, Dumnezeu ne cheamă şi pe noi, pentru că ne iubeşte. Şi, în nopţile vieţii, ne spună nouă aşa cum le-a spus lor: „Nu vă temeţi” (Lc 2,10). Curaj, nu pierde încrederea, nu pierde speranţa, nu te gândi că a iubi este timp pierdut! În această noapte iubirea a învins teama, o speranţă nouă a apărut, lumina plăcută a lui Dumnezeu a învins întunericul aroganţei umane. Omenire, Dumnezeu te iubeşte şi pentru tine s-a făcut om, nu mai eşti singură! Iisus ne arată asta în această noapte: n-a schimbat istoria forţând pe cineva sau cu puterea cuvintelor, ci cu dăruirea vieţii sale. N-a aşteptat ca să devenim buni pentru a ne iubi, ci ni s-a dăruit gratuit nouă. Şi noi, să nu aşteptăm ca aproapele să devină bun pentru a-i face binele, ca Biserica să fie perfectă pentru a o iubi, ca alţii să ne ia în considerare pentru a-i sluji. Să începem noi. Asta înseamnă a primi darul harului. Şi sfinţenia nu este altceva decât a păstra această gratuitate.

Pentru a trăi, simți și mărturisi acest adevăr creștinii parohiei sus numite păstorită cu binecuvântarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, de către preotul Petru CIOBANU, a organizat următoarele activități liturgico-misionare în această perioadă de praznic.

  1. Tinerii proveniți din familii cu numeroși copii, au primit din partea parohiei prin colaborarea Episcopiei Hușilor, haine și încălțăminte pentru anotimpul iernii.
  2. Elevii IPG. Gimnaziul ,,Ștefan cel Mare” din orașul Nisporeni au participat în aceste zile de sărbătoare la ,,Casa Comunitară”, unde sunt ținuți tinerii cu handicap care nu au parte de bucuria unei familii. Acestor tinerii suferinzi elevii le-au adus daruri și le-au cântat colinde.
  3. Un fiu duhovnicesc al parohiei țintuit de o boală cruntă la pat a primit din partea parohiei un cărucior pentru a i se putea ușura suferința.
  4. În ziua de mare praznic al Nașterii Domnului toți tinerii și copiii prezenți la Sfânta Liturghie au primit daruri din partea parohiei.
  5. Asemenea magilor de la răsărit care au parcurs pelerinajul spre Betleem așa și creștinii parohiei noastre au participat într-un pelerinaj la mănăstirile din jurul Iașului.