Slujbă sobornicească la sfânta Mănăstire Hîrbovăț, prilejuită de cinstirea Icoanei Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț

În urma raportului înaintat Sinodului Bisericii Ortodoxe din Moldova de Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în anul 2018, s-a hotărât prin Decizie Sinodală ca, prima duminică după sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, să fie cinstită cuviincios, prin slujbă sobornicească, Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni de la Hîrbovăț.

Din 2018 încoace, deja al  treilea an consecutiv, în prima duminică după sărbătoarea Acoperământul Maicii Domnului, la Sfânta Mănăstire „Adormirea Maicii Domnului” din satul Hîrbovăț, raionul Călărași, se săvârșește într-o atmosferă de sărbătoare deosebită, slujba Icoanei amintite.

Astfel, astăzi, duminică, 18 octombrie 2020, cu binecuvântarea și îndemnul părintesc al Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la Sfânta Mănăstire  Hîrbovăț, cu ocazia amintită, într-o atmosferă de sărbătoare deosebită, s-a oficiat o slujbă sobornicească.

La această Sfântă Liturghie au luat parte prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopie de Ungheni și Nisporeni, un sobor de preoți și diacon, dar și numeroși credincioși, care au înălțat Pururi Fecioarei Maria, cântări și rugăciuni, de mulțumire, de laudă și de cerere.

La final a fost săvârșit un tedeum de mulțumire în fața icoanei Făcătoare de minuni de la Hîrbovăț, citindu-se și acatistul icoanei. Iar după aceasta credincioșii au trecut și s-au închinat sfintei Icoane, cerând ajutor de la Maica Domnului, după care au fost miruiți.