Slujba Privegherii în ajunul Sărbătorii Adormirea Maicii Domnului, la Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În seara zilei de duminică, 27 august 2022, în ajun de Sărbătoarea Adormirii Maicii DomnuluiÎnaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a săvârșit slujba privegherii, în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, la slujba din această seară a luat parte prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial și soborul de slujitori ai Catedralei Episcopale.

La slujbă au participat numeroși credincioși care s-au închinat cu acest prilej Sfântului Epitaf al Maicii Domnului, scos spre închinare la cântarea polileului și au înălțat cântări și rugăciuni de laudă Pururea Fecioarei Maria.

La finalul slujbei, Înaltpreasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătura în care a vorbit despre importanța acestei sărbători, dar și despre datoria fiecărui creștin de a o cinsti pe Maica Domnului, care este și mama noastră spirituală, și pe care suntem datori să o preamărim cuviincios, aducându-i prinos de rugăciuni de laudă, în semn de dragoste, iubire și credință față de ea, care este pururea rugătoare și mijlocitoare pentru noi înaintea Fiului Său.

Cântările privegherii a fost cântate de Corul Catedralei Episcopale, condus de preoteasa Liliana ROTARI.