Sfânta Mare Muceniță Varvara, cinstită prin Liturghie oficiată la miezul nopții de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU

Pe 17 decembrie 2022, vineri noaptea înspre sîmbătă, cu ocazia pomenirii Sfintei Mare Mucenițe Varvara și a Cuviosului Ioan Damaschin, Înaltpreasfinţitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Icoana Maicii Domnului „Potoleşte întristarea mea”, de la Curtea Domnească, din cartierul Dănuţeni, mun. Ungheni.

La miezul nopții, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat de către stareţa mănăstirii, Egumena ARSENIA (Bordeniuc), dimpreună cu obştea monahală, dar și de credincioșii prezenți ce au venit s-o cinstească pe Sf. M. Mc-ță Varvara.

La Vohodul mic, slujitorul și duhovnicul acestei mănăstiri, Ieromonahul DOSOFTEI a fost decorat cu dreptul de a purta Cruce de Aur.

După citirea Sfintei Evanghelii, Ierarhul, a ținut un consistent cuvânt de învățătură duhovnicească, desprins din frumoasa viață a pătimitoarei mucenițe Varvara, vorbind despre exemplul ei de mărturisire a dreptei credințe, care este atât de necesar astăzi tuturor.

După Cîntarea Heruvicului, diaconul Dumitru VLAS, a fost hirotonit în treapta de preot.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a felicitat obștea monahală și credincioșii prezenți și pe toți cei omagiați.

După aceasta a adresat câteva sfaturi și învățături folositoare pentru slujirea preoțească noului hirotonit.

La final, maica stareţă, Egumena ARSENIA, a mulţumit sufleteşte Înaltpreasfinţiei Sale pentru oficierea Sfintei Liturghii la acest aşezământ monahal, rămânând recunoscătoare cu întreaga obște şi pentru sfaturile şi îndemnurile părinteşti ce au fost oferite în cuvântul predicatorial.