Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cinstită la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski”, din mun. Ungheni

În Duminica a V-a după Rusalii, pe 29/12 iulie  2020, de Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat călduros și într-un mod organizat de către slujitorii Catedralei, dar și de numeroși creștini, veniți să aducă cinstire Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de Slavă lui Dumnezeu, de laudă Sfinților Apostoli Petru și Pavel, dar și rugăciuni de spor duhovnicesc, ajutor și sănătate, pentru omagiatul zilei, Preasfințitul PETRU, dar și pentru toți omagiații.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat mesajul pericopei evanghelice despre vindecarea celor doi demonizați din ținutul Gherghesenilor, referindu-se și la importanța cinstirii Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Răspunsurile liturgice la strană au fost oferite de Corul Catedralei, condus de Dna Iozefina VIZITIU-GAJIM.

După încheierea Sfintei Liturghii, prot. Ștefan RÎMBU a felicitat din partea slujitorilor Catedralei pe Preasfințitul PETRU, cu ocazia cinstirii Sfântului ocrotitor. De asemenea, credincioși prezenți l-au felicitat călduros pe Preasfinția Sa, dorindu-i sănătate, putere, răbdare și ajutor de la Domnul.

La final, Preasfinția Sa a felicitat pe toți omagiații ce poartă numele Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

Preasfințitul PETRU a oferit fiecărui creștin prezent, de sănătatea sa, câte o caserolă cu bucate pregătite gustos de surorile sale după trup.