Reîntoarcere la Ortodoxie a 3 creștini

Recent, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, parohul bisericii „Sf. M. Mc. Dimitrie” din satul Morenii Noi, raionul Ungheni, pr. Oleg LISCIUC, prin lucrare pastoral-misionară a săvârșit cinul de reîntoarcere la Ortodoxie pentru 3 creştini, după îndelungate discuții sufletești și lecții de catehizare.

Cei reîntorși la Ortodoxie, două surori creștine – Irina și Inga, dar și un frate creștin – Eduard, cu câţiva ani în urmă, fiind ademeniți, aşa cum însuşi au mărturisit, căzuse pradă învăţăturilor greşite ale baptiştilor. Fapt pe care l-au regretat prin sinceră pocăinţă şi îmbrăţişarea din nou a Credinţei Ortodoxe, făgăduind totodată, că vor urma şi vor îndeplini conştiincios poruncile şi învăţăturile Sfintei Scripturi şi că vor fi din nou fii ascultători al Bisericii Ortodoxe.

Menționăm că Preotul Oleg LISCIUC, parohul bisericii aminte, în câteva rânduri a mai reîntors la Ortodoxie, la Biserica mamă și pe alți creștini, ca urmare a convorbirilor duhovniceşti, ce le-a avut cu aceștea și cărora le oferă în dar câte o Biblie Orotodoxă, din care sunt îndemnați să se hrănească prin lecturi sfinte cu textele biblice..

Lucrarea pastoral-misionară pe care o desfășoară Preotul Oleg și care aduce roade, este una pe cât de firească, pe atât de necesară, întrucât în satul Morenii Noi este o comunitate baptistă, membrii căreia, majoritatea sunt din rândurile ortodocșilor și care trebuie readuși prin catehizare din nou în sânul Bisericii mamă.