Protopopiatul Hîncești sa convocat în ședința Adunării Ordinare

Luni, 30 septembrie 2019, cu binecuvîntarea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, clerul Protopopiatului Hîncești, s-a convocat în ședința Adunării Ordinare care a avut loc în localitatea Caracui, raionul Hîncești.
Ședința propriu zisă a fost prezidată de către protopopul circumscripției Hîncești, Protoiereul Serghei SLĂNINĂ, care pentru început a felicitat preoții care în luna septembrie și-au sărbătorit ziua de naștere și ziua hirotoniei în treapta de preot. Ținem să remarcăm faptul că în data de 24 septembrie a avut loc Adunarea protopopilor din Episcopia de Ungheni și Nisporeni, iar părintele protopop a dat citire tuturor hotărîrilor care au fost binecuvîntate de Ierarh în cadrul adunării.
Care sunt rostul și folosul rugăciuni cînd leapădă femeia (pierde copilul). Se poate săvîrși slujba înmormîntării pruncilor pentru copiii morți nebotezați sau născuți morți? Este necesar și corect să ne rugăm pentru copiii avortați, sau morți nebotezați? – este tema care a desfășurat-o Protoiereul Rodion VELINCIUC pentru preoții prezenți.
Următoarea Adunare Ordinară a Protopopiatului Hîncești, va avea loc la data de 24 octombrie, în localitatea Calmațui, raionul Hîncești.