Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a oficiat slujba prohodului nou-adormitului Viorel ȘAGANEAN, Directorul tipografiei Europress din mun. Chișinău

Luni, 24 august 2020, cu binecuvântarea  Înaltpreasfințitului  VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Preasfințitul PETRU Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat la biserica cu hramul ,,Tuturor Sfinților de pe teritoriul cimitirului Armenesc din municipiul Chișinău, slujba prohodului nou adormitului rob a lui Dumnezeu, Viorel ȘAGANEAN, Director al tipografiei Europress din mun. Chișinău, cel care a fost un prieten de-al Preasfințitului PETRU.

Menționăm că nou-adormitul rob a lui Dumnezeu, Viorel, a fost un apropiat al Mitropolitului VLADIMIR, dar și un bun creştin, care de-a lungul timpului a demonstrat credincioşie şi râvnă pentru trăirea învăţăturilor Evangheliei şi pentru promovarea valorilor noastre creştineşti, prin activitatea sa tipografică prodigioasă, menită să întărească temelia Credinţei şi să ofere astfel un sprijin pentru societatea noastră mult încercată. Domnia Sa în decursul activității tipografice a scos de sub tipar numeroase cărți cu conținut de învățătură creștin-ortodoxă, tipărind totodată și numeroase icoane.

La finele slujbei prohodului, Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură, prin care a reflectat și faptele mărinimoase ale răposatului Viorel ȘAGANEAN.

Cântările umilincioase ale slujbei prohodului au fost interpretate de Corul Catedralei Episcopale „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevschi” din mun. Ungheni, condus de Dna Iozefina VIZITIU-GAJIM.