Preasfinţitul PETRU a vizitat pe cea mai vârsnică enoriaşă a Catedralei Episcopale, sora Ecaterina HÎNCU, care este în pat de boală

Luni, 22 martie, 2021, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, după încheierea Sfintei Liturghii, a vizitat pe cea mai vârstnică enoriaşă a Catedralei Episcopale, sora Ecaterina HÎNCU, care de câteva săptămâni este bolnavă, neputând să se deplaseze la slujbele din Catedrala Episcopală. Căci, sora Ecaterina, necătând la vârsta înaintată ce o are, 87 de ani, era nelipsită de la slujbele bisericeşti. Şi-n pofida acestei vârste, ea era printre primii credincioşi prezenţi la orice slujbă, fie vecernie, priveghere, acatist sau Sfântă Liturghie.

A fost şi mai este o adevărată creştină, având credinţă mare în suflet, care este exteriorizată prin multe fapte bune. De asemenea, dragostea e o altă virtute ce-i caracterizează viaţa şi trăirea ei creştină. Iar rugăciunea i-a fost şi-i este preocuparea ei necontenită. Căci şi-n aceste momente de cercetare a lui Dumnezeu, prin această boală şi neputinţă trupească, ea, sora Ecaterina, îşi face cuvenita pravilă de rugăciune, în faţa impunătorului iconostas de icoane ce-l are în camera sa.

Vizitând-o Preasfinţia Sa, pe lângă darurile ce i le-a dus, i-a adresat şi cuvinte de îmbărbătare sufletească şi  mângâiere duhovnicească, asigurând-o că o pomeneşte la toate rugăciunile şi slujbele de sănătate ce se fac atât în Catedrala Episcopală, cât şi în chilia de rugăciune a Preasfinţiei Sale.

Menţionăm că această vizită a Preasfinţitului Petru, cât şi cuvintele mângâitoare, i-au fost ca un balsam sufletesc surorii Ecaterina HÎNCU, în acest moment de boală şi neputinţă trupească, fapt pentru care a ţinunt să-i mulţumească sufleteşte Preasfinţiei Sale.