Preasfințitul PETRU a oficiat slujba prohodului pentru robul lui Dumnezeu, Valeriu HARIUC, în parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Gherman, r. Ungheni

Marți, 29 decembrie 2020, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat în satul Gherman, raionul Ungheni, unde a săvârșit slujba prohodului, pentru adormitul robul lui Dumnezeu, Valeriu HARIUC, tatăl preotesei Daniela RÎMBU, soția prot. Ștefan RÎMBU, Cleric al Catedralei Episcopale și Colaborator al Centrului Eparhial.

Slujba Prohodului a fost săvârșită în biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, din localitatea menționată.

Alături de Preasfinția Sa, au luat parte la slujba prohodului, mai mulți slujitori, dintre care menționăm pe prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, prot. Eugen URSU, parohul bisericii din localitatea dată, dar și alți slujitori, care alături de Preasfințitul PETRU, au ținut să fie prezenți alături de familia îndoliată, de trecerea din viața aceasta a robolui lui Dumnezeu, Valeriu.

După oficierea umilincioasei slujbe a prohodului, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură, despre folosul și necesitatea rugăciunilor, slujbelor și pomenilor ce trebuie făcute pentru odihna cu sfinții și iertarea păcatelor, pentru sufletul celui trecut la cele veșnice. Totodată, Preasfinția Sa a îmbărbătat duhovnicește, cu cuvinte mângâitoare și învățături sfinte, familia răposatului Valeriu HARIUC.

La final, prot. Ștefan și preoteasa Daniela RÎMBU, dar și soția răposatului, Dna Galina HARIUC, au adus sincere și sufletești mulțumiri Preasfințitului PETRU, exprimând și profundă recunoștință pentru bunăvoința, dragostea și disponibilitatea Preasfinției Sale, de a lăsa câteva ore activitățile arhierești de la Centrul Eparhial, și s-a deplasat în această localitate, pentru a săvârși slujba prohodului, fapt pentru care îi vor rămâne mereu recunoscători.

Biroul de presă al episcopie de Ungheni și Nisporeni