Preasfințitul PETRU a adunat ciuperci „Popenchi” pentru iarnă

„Cel ce nu vrea să lucreze,

nici nu vrea să mănânce”

(II Tesaloniceni 3, 10)

Colaboratorii și cunoscuții Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, le este cunoscut faptul că Preasfinția Sa, în pofida faptului că are un program de activitate foarte încărcat, găsește timp și pentru munca fizică, oricare ar fi aceasta.

Astfel, Preasfințitul PETRU, astăzi 19 noiembrie 2020, după ce a primit în audiență slujitori și credincioși la Reședința Episcopală de la Mănăstirea Hîncu, însoțit de Egumena PARASCHEVA (Cazacu), stareța mănăstirii menționate, dar și de unii viețuitori ai acestui așezământ monastic, au cutreierat pădurea din preajma Mănăstirii Hâncu pentru a strânge ciuperci de soiul Popenchi, pentru a fi preparate pe sezonul de iarnă. Au fost strânse multe coșuri de ciuperci, întrucât zona de pădure, după ploile mănoase, au rodit multe soiuri de ciuperci.

După ce au fost adunate, ciupercile au fost duse în trapeza mănăstirii, unde au fost pregătite corespunzător pentru a fi conservate. În tot acest timp, Preasfinția Sa a supravegheat în de aproape tot procesul de pregătire și conservare a ciupercilor Popenchi, adunate cu mult drag și stăruință de Ierarh și însoțitorii menționați.

Menționăm că prin acest moment, Preasfințitul PETRU, a arătat încă o dată că trăiește intens ce spun cuvioșii părinți ai Egiptului: rugăciune pentru suflet și muncă pentru trup. Or, prin aceasta, Preasfinția Sa se face pildă atât pentru credincioși, cât și pentru slujitori, de a nu se rușina să muncească fizic.