Preasfințitul Episcop PETRU, a vizitat centrul ortodox „Sf. Ioan Teologul” din cadrul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Astăzi 25 decembrie 2018, cînd biserica ortodoxă prăznuiește pe Sfîntul Ierarh Spiridon al Trimitundei, Făcător de Minuni, Preasfințitul Petru Episcop de Ungheni și Nisporeni după ce a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din s.Hîrbovăț r-nul Călărași s-a deplasat în satul Răciula unde se efectuează ultimele lucrări la centrul ortodox „Sfântul Ioan Teologul” ,chiar dacă deschiderea oficială a centrului nu a avut loc totuși din activitatea zilnică a acestuia se bucură mulți creștini.

Aceasta se datorează unor fruntași din sat, Valeriu Benderski și Silvia Savcenco dar și cu aportul Mănăstirii din sat centrul hrănește zilnic familii nevoiașe, tot aici funcționează și un atelier de cusut haine pentru preoți și călugări: caftan, reasă, veșminte etc. și desigur este promovată și învățătura creștină, lunar se petrec ore de cateheză și întruniri cu tinerii ortodocși. Ierarhul a apreciat munca fondatorilor, binefăcătorilor, organizatorilor și tuturor care își duc activitatea în acest centru, menționînd faptul cît de important este acest centru în Episcopia de Ungheni și Nisporeni, unde mulți copii, bătrîni, familii nevoiașe vor putea primi hrană, îmbrăcaminte  necesară, îngrijire medicală și hrană duhovnicească. Îngrijirea celor bolnavi  reprezintă nu numai o datorie morală a creștinului ca manifestare a dragostei față de aproapele, așa cum ne învață Mîntuitorul Iisus Hristos în pilda samarineanului  milostiv, ci și o componentă a misiunii sociale a Bisericii.