Preasfințitul Episcop PETRU, a participat la Liturghia, în cinstea pomenirii Icoanei Domnului nostru Iisus Hristos „Pîinea Vieții” în Catedrala Mitropolitană din or. Suma, Ucraina

Joi, 13 decembrie 2018, la invitaţia Înaltpreasfinţitului EVLOGHIE, Mitropolit de Suma şi Ahtîr, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, a luat parte la festivităţile prilejuite de prăznuirea Icoanei Făcătoarei de Minuni a Mîntuitorului „Pîinea Vieţii” din Malocernetcinsk dar şi de pomenirea Sfîntului Apostol Andrei cel întîi chemat, în Catedrala ,,Schimbarea la Faţă a Mîntuitorului” din or. Suma, Ucraina.

Icoana Mîntuitorului „Pîinea Vieţii” din Malocernetcinsk, prăznuită astăzi este o icoană făcătoare de minuni a Mîntuitorului şi este legată de mănăstirea ,,Adormirii Maicii Domnului” din Suma (Ucraina). Icoana era în chivot în biserica Adormirii Maicii Domnului a mănăstirii. De la icoana „Malocernetcinsk”  se săvărşeau diferite minuni: bolnavii se tămăduiau de diferite boli, scîrbiţii primeau mîngîiere. Din 1888 pînă în 1917 icoana sa aflat în satul Malaia Cernetcina. În 1892 în or. Suma era epidemie de holeră. Înnaintea icoanei se săvărşeau rugăciuni şi peste o mică perioadă de timp holera a dispărut. În anii 1917-1918 icoana a fost pierdută. Pînă în secolul XXI icoana nu putea fi găsită. În secolul XXI icoana a fost găsită în colecţia de anticvariat a colecţionerului O. M. Zdanovici. De atunci ete prăznuită cu mare fast în eparhia de Suma şi Ahtîr.

În dimineaţa zilei Ierarhii au fost întîmpinaţi de soborul de preoţi şi diaconi prezenţi la acest mare praznic local.