Pomenirea Sfântului Binecredincios Kneaz Alexandru Nevschi cinstită la Catedrala Episcopală, ce-i poartă numele, din mun. Ungheni

Luni 6 decembrie 2021, când laolaltă cu alți sfinți, se face și pomenirea Sfântului Binecredincios Kneaz Alexandru Nevschi, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală ,,Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de soborul slujitorilor prezenți, dar și de credincioșii veniți spre al cinsti pe Sfântul Binecredincios Kneaz Alexandru Nevschi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a înălțat rugăciuni pentru sănătatea tuturor enoriașilor și binefăcătorilor Sfintei Catedralei Episcopale.

De asemenea rugăciuni de laudă și mulțumire au fost aduse și Sfântului Binecredincios Alexandru Nevschi, ocrotitorul Sfintei Catedrale, a cărui trecere la cele Veșnice este sărbătorită astăzi.

Alături de Ierarh au coliturghisit Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, care este și omagiatul zilei, împlinind 36 ani de viață, dar și un sobor de preoți și diaconi.

În timpul Sfintei Liturghii, tânărul teolog, Ioan MANDIȘ, a fost hirotonit în treapta de diacon pe seama parohiei „Sf. M. Mc Gheorghe”, din sectorul Topor, al satului Cărpineni, r. Hîncești.

După încheierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa, a ținut un consistent cuvânt predicatorial, în care a relatat secvențe din viața Sfântului Alexandru Nevski, vorbind de exemplul său cel sfânt de trăire creștină.

Apoi, Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe omagiatul zilei, Prot. Vadim COROSTINSCHI, cu ocazia împlinirii celor 36 ani de viață pământească, dorindu-i sănătate, ajutor și mântuire de la Dumnezeu, oferindu-i în dar, un set de copii deosebite, pentru a le folosi la săvârșirea proscomediei.

De asemenea, Ierarhul a felicitat și pe alți credincioși omagiați, cât și pe toți creștinii cu Hramul Catedralei Episcopale.

Totodată Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a sfătuit părintește, dându-i îndemnuri folositoare în cele ale slujirii, nou hirotonitului Diacon Ioan MANDIȘ.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni