Mitropolitul VLADIMIR a vizitat Mănăstirea „Sfânta Treime” din s. Frumoasa, r. Călărași

Joi, 15 iunie, 2023, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, a efectuat o vizită arhipăstorească în cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Astfel, Înaltpreasfinția Sa, după ce a vizitat Centrul de Plasament, Casa copilului „Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău, însoțit de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, s-au deplasat la Mănăstirile din Raionul Călărași.

Prima mănăstire vizitată a fost Mănăstirea „Sfânta Treime” din s. Frumoasa.

Aici, Stareța Mănăstirii, Egumena BENEDICTA (Mura), dimpreună cu obștea monahală, a întâmpinat călduros Ierarhii.

După aceasta, Egumena BENEDICTA (Mura), i-a făcut Înaltului oaspete o prezentare a întregului ansamblu monastic, raportând toate cele care cu ajutorul lui Dumnezeu și sprijinul oamenilor mărinimoși, au fost înfăptuite și încă se efectuează la amenajarea și înfrumusețarea acestui așezământ monahal.

De asemenea, Maica Stareță le-a prezentat Ierarhilor exponatele și lucrările valoroase, încărcate de istorie, ce sunt expuse în Muzeul mănăstirii.

Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR a rămas impresionat de tot ce se înfăptuiește cu mult gust, prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU și străduința Egumenii BENEDICTA, în Sfânta Mănăstire Frumoasa, aducând pentru aceasta cuvinte de înaltă apreciere, transmițând și arhierești binecuvântări pentru toate lucrările de înfrumusețare și împodobire a acestei vetre monahale.