Mitropolitul VLADIMIR a vizitat Mănăstirea „Înălțarea Domnului” din s. Hîrjauca, r. Călărași

Joi, 15 iunie, 2023, Înaltpreasfințitul VLADIMIR, Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove a efectuat o vizită arhipăstorească în cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

După ce Înaltpreasfinția Sa a vizitat însoțit de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, Centrul de Plasament, Casa copilului „Preafericitul Iosif” din mun. Chișinău, Mănăstirea „Sfânta Treime” din s. Frumoasa și Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului ” din s. Hîrbovăț, s-au deplasat la Mănăstirea „Înălțarea Domnului” din s. Hîrjauca, r. Călărași

Aici, Starețul Mănăstirii, Arhimandritul KIRIL (Braguța), a întâmpinat Ierarhii.

După aceasta Starețul Mănăstirii, Arhimandritul KIRIL (Braguța), i-a făcut Înaltului oaspete o prezentare a întregului ansamblu monastic, raportând toate cele care cu ajutorul lui Dumnezeu și sprijinul oamenilor mărinimoși, au fost înfăptuite și încă se efectuează la amenajarea și înfrumusețarea acestui așezământ monahal.

De asemenea, Părintele Stareț le-a prezentat Ierarhilor proiectul și etapele construirii viitoarei biserici „Sf. Ierh. Spiridon”, cu întreg edificiu, care se află în plin proces de construire.

Înaltpreasfințitul Mitropolit VLADIMIR a rămas impresionat de tot ce se înfăptuiește cu mult gust, prin binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU și străduința Arhimandritului KIRIL, aducând pentru aceasta cuvinte de înaltă apreciere, transmițând și arhierești binecuvântări pentru toate lucrările de înfrumusețare și împodobire a acestei vetre monahale.