Mesaj de Felicitare Preasfințitului SILUAN, Episcop de Orhei, din partea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni cu ocazia aniversării a 40 ani de viață

Preasfințite Vlădica SILUAN,
Hristos a înviat!
Cu bucurie în Domnul Cel Dătător de Viață și cu dragoste, Vă felicităm călduros cu frumosul prilej de recunoștință Domnului, împlinirea a 40 ani de viață pămîntească.
Cu gînduri alese față de Preasfinția Voastră, Vă dorim să aveți multă sănătate, tărie trupească pentru a putea sluji Sfintele Liturghii și tărie sufletească pentru a putea să biruiți ispitele și greutățile la care sunt supuși cei care merg pe Calea Domnului.
Sunteți un pilduitor Slujitor al Domnului, muncind cu osîrdie pentru bunăstarea Bisericii Ortodoxe din Moldova.
Dumnezeu să Vă răsplătească din bogata Lui milă, pentru toate lucrurile mărețe pe care le-ați făcut, aducînd slavă lui Dumnezeu. Să caute Dumnezeu la jertfelnicia de care ați dat dovadă, fiind în multele funcții pe care le-ați deținut și le dețineți, un bun exemplu și curajos inițiator. Ați deținut funcția de Blagocin al circumpscripţiei Orhei, sunteți: Episcop de Orhei și Vicar al Mitropoliei Chișinăului și întregii Moldove, Stareț al sfintei mănăstirii Curchi, Preşedinte al Sectorului Sinodal Mănăstiri şi Viaţă Monahală contribuind esențial la dezvoltarea veții monahale din țara noastră.
Preasfințite Stăpîne, considerându-vă un reper al demnităţii şi un exemplu viu în care Harul lui Dumnezeu vine în completarea unei personalităţi puternice, a unui om bun şi hotărât, să-şi ducă la îndeplinire misiunea pe care şi-a asumat-o,Vă asigurăm de întreaga preţuire pe care o avem faţă de Preasfinția Voastră, urîndu-Vă să aveți parte de bucurii duhovnicești asemenea Sfîntului Siluan Atonitul!
Preasfinţite Stăpîne, fie ca Milostivul Dumnezeu, să Vă aibă mereu în paza Sa iar noi Vă dorim să trăiți întru mulți și fericiți ani!

Hristos a înviat!!!

Cu dragoste frățească în Hristos-Domnul,
+ PETRU,
EPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI