Mesaj de condoleanţe al Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop PETRU, adresat Prot. Sava BÎRLIGA, cleric al Catedralei Episcopale din mun. Ungheni, cu trecerea la Domnul a tatălui său, DIOMID

Preacucernicia Voastră,
Preacucernice Părinte Sava,
Cu multă durere sufletească, am aflat vestea tristă a trecerii din viața aceasta a tatălui Sfinției Voastre, robul lui Dumnezeu, DIOMID.
În aceste momente de profundă tristeţe omenească, Vă aducem sincere condoleanţe, dar și îndemn de nădejde la Domnul nostru Iisus Hristos.
În Iisus Hristos nu există o viața până la moarte și o viață după moarte, ci o singură viață, care-i unică: de la naștere în veșnicie. Cei morți cu trupul, prin faptele bune și rugăciunea Bisericii, continuă să trăiască și în Cer prin Duhul Sfânt Dătătorul de Viață. Nădejdea Învierii este cea care trebuie să Vă potolească tristețea și să Vă stăpânească durerea.
Cunoaștem că tatăl Sfinției Voastre a fost un creștin adevărat, plin de credință și nădejde în Dumnezeu, lucrând faptele mântuitoare, iubind rugăciunea, slujbele bisericești, săvârșind fapte de milostenie, fiind și un bun gospodar și săritor la nevoie.
De asemenea, știm că tatăl Sfintiei Voastre a crescut grijuliu, dimpreună cu regretata mamă MARIA, 5 copii, (4 băieți și o fată), educându-i în duhul dreptei credințe și călăuzindu-i prin povețe spre Împărăția Cerurilor, îndemnându-i să fie oameni și creștini adevărați.
Preacucernice Părinte Sava,
Vă asigurăm că o vom pomeni la Sfântul Altar în sfintele rugăciuni, pe tatăl Sfinției Voastre, robul lui Dumnezeu DIOMID, rugându-L pe Milostivul Dumnezeu să-i așeze sufletul în Împărăția Cerească.
Avem și nădejdea că Domnul nostru Iisus Hristos îi va dărui iertare de păcate și mântuire sufletească, primindu-l în bucuria cea nesfârșită a raiului.
Veşnică fiei lui pomenirea!
Cu dragoste întru Hristos-Domnul și compasiune sufletească,
+ PETRU,
ARHIEPISCOP DE UNGHENI ŞI NISPORENI