Liturghie nocturnă la Schitul în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Potolește întristarea mea” din municipiul Ungheni

Luni, 20 ianuarie 2020, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Soborul Sfântului Ioan Botezătorul, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni, a oficiat Sfânta Liturghie la miez de noapte la Schitul în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Potolește întristarea mea” din municipiul Ungheni.

Această Liturghie nocturnă săvârșită de Ierarh, a adunat mai mulți închinători ai schitului în frunte cu stareța acestui așezământ monahal Egumena ARSENIA (Bordeniuc).

După citirea pericopei evanghelice Vlădica a rostit un cuvânt de învăţătură în cadrul căruia a vorbit despre măreţia şi importanţa acestui praznic: ,,Vedeți misiunea și vrednicia proorocului Ioan? Pe Hristos Maica Domnului L-a născut tainic, în peștera din Betleem, iar Ioan, că prooroc și mărturisitor, L-a botezat în Iordan și L-a arătat lumii întregi strigând: Iată Mielul lui Dumnezeu Cel ce ridică păcatele lumii! Însă misiunea lui nu s-a terminat la Iordan. După ce a ieșit Domnul la propovăduire, Ioan s-a retras în Galileea, vorbind tuturor despre Mesia că este Hristos și mustrând fărădelegile lui Irod care trăia în desfrânare cu Irodiada, soția fratelui său. Deci nu s-a retras la odihnă marele prooroc, că nu putea să tacă gura celui mai mare om născut din femeie, cum îl mărturisește Mântuitorul.”

La final Stăpânul a felicitat pe toți cei omagiați care poartă numele în cinstea Sfântului Ioan Botezătorul.