ÎPS Mitropolitul VLADIMIR a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Biserica Învierii de la Mormântul Domnului, din Ierusalim

În perioada 4 – 12 decembrie 2022 se desfăşoară pelerinajul delegaţiei Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova, în Ţara Sfântă (Israel).

Din delegația oficială fac parte 178 de persoane în frunte cu ÎPS Mitropolit Vladimir, însoțit de PS Ioan, Episcop de Soroca, Vicar mitropolitan, Prot. mitr. Vadim Cheibaș, Secretarul Mitropoliei Moldovei, preoți și mireni din cuprinsul Bisericii Ortodoxe din Moldova.

Astfel, înspre duminica a XXVI-a după Pogorârea Sfântului Duh, 11 decembrie, 2022, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxei din Moldova, cu binecuvântarea Preafericitului THEOFIL al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la miezul nopții în Biserica Învierii, de la Mormântul Domnului nostru Iisus Hristos, din Ierusalim.

În timpul Sfintei Liturghii, Mitropolitul Vladimir s-a rugat pentru sporirea duhovnicească a poporului moldav și pentru ocrotirea țării noastre.

Alături de Mitropolitul Vladimir, au coliturghisit Preasfințitul Episcop Ioan al Sorocii și alți episcopi din Bulgaria și Ierusalim, dar și un sobor impunător de slujitori din Rep. Moldova, dar și din alte țări creștine veniți în pelerinaj în Țara Sfântă.