Închinare la Moaștele Sfântului Mare Mucenic Dimitrie din Tesalonic

Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, aflându-se într-un binecuvântat pelerinaj, s-a închinat, cu multă evlavie, în Catedrala din Tesalonic, la moaștele Sf. M. Mc. Dimitrie, izvorâtorul de mir, Sf. Mc-ță Anisia și Sf. Ierarh Grigorie Kalidis.

Menționăm că acest Sf. Grigore e un sfânt din secolul trecut, XX, care a adormit în Domnul pe 23 iulie 1925. Iar pe 20 Octombrie 1979 moaștele sale au fost mutate de la cimitirul bisericii Bunei Vestiri la biserica Sfântului Dumitru din Tesalonic, unde se află și astăzi. Moaștele scoteau o mireasmă puternică și de atunci multe minuni se petrec celor ce cu credință se roagă Sfântului Grigore. El a fost și Mitropolit de Heraclia, Redestos, Ioannina si Tesalonic.
Înaltpreasfinția Sa a citit dimpreună cu pelerinii, lângă sfintele moaște, Acatistul Sf. M. Mc. Dimitrie după care Ierarhul i-a miruit pe pelerinii ce-l însoțesc.
În acest pelerinaj Înaltpreasfinția Sa este însoțit de Arhimandritul SPIRIDON (Marin), Egumenul Sfintei Mănăstiri Hîrbovăț, Egumena PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Sfintei Mănăstiri Hîncu, dar și de alți slujitori și credincioși.

Ca de obicei, Ierarhul, la toate locurile sfinte înalță rugăciuni pentru clerul, cinul monahal și drept măritorii creștini din Episcopia de Ungheni și Nisporeni.