Înălțarea Sfintei Cruci sărbătorită la Catedala Episcopală din mun. Ungheni

Luni, 27 septembrie 2021, de sărbătoarea împărătească, Înălțarea Sfintei Cruci, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat de slujitorii Catedralei și credincioșii prezenți.

După citirea pericopei evanghelice Înaltpreasfinția Sa a ținut un profund și consistent cuvânt de învățătură, în care a explicat semnificația sărbătorii de astăzi, vorbind despre istoricul ei, menționând și care este rolul și importanța Sfintei Cruci în viața creștinilor și a bisericii, dar și cum trebuie credincioșii să cinstească Sfânta Cruce.

Răspunsurile liturgice au fost date la strană de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

La final, Ierarhul a ținut să felicite pe toți cu Sfânta Sărbătoare.

După aceasta Înaltpreasfinția Sa a citit rugăciunea de binecuvântarea și sfințirea ierburilor mirositoare, asupra busuiocului pe care credincioșii l-au luat la casele lor ca o binecuvântare și frumoasă amintire de la această Sfântă Sărbătoare.

Menționăm și faptul că după Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa l-a decorat cu înalta Distincție Eparhială „Cuvioasa Parascheva” pe Protodiaconului Victor ROTARI, cu ocazia împlinirii a 10 ani de Diaconie.

De asemenea Ierarhul a oferit Medalia Eparhială „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski”, gr. I, Doamnei Victoria ȘOȘU, enoriașă activă a Catedralei Episcopale și medic renumit în mun. Ungheni, care astăzi împlinește onorabila vârstă de 75 ani de viață pământească.

Totodată, Chiriarhul a înmânat Medalia Eparhială „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski”, gr. I, Doamnei Domnica BINDIU, ctitoră a Catedralei Episcopale.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni

Foto:  Arhidiaconul VENIAMIN (Seculțan)