În duminica a XII-a după Rusalii, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a Liturghisit în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni

8 septembrie 2019, Cînd Biserica Ortodoxă se află în Duminica a XII-a după Rusalii, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a oficiat Sfînta și Dumnezeieasca Liturghie în Catedrala Episcopală ,,Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevski” din municipiul Ungheni.

   În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinţia Sa a vorbit despre înţelesurile Evangheliei acestei duminici, vorbind despre căutarea Împărăţiei lui Dumnezeu de către tineri zicând că:  „Cea mai frumoasă podoabă a unui tânăr este inima curată şi mintea trează“ Timpul parcă ni se scurge printre degete mai repede ca niciodată; o dată cu el, şi firea omului, sub imperiul noilor ideologii care încearcă să o revoluţioneze, vrea parcă să iasă din matca ei. Nu există epocă în care să se fi încercat o mai mare redefinire a naturii umane şi un perfid război împotriva omului decât în cea care trăim. Biserica a înţeles bine cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos: ,,Lăsaţi copiii să vină la Mine şi nu-i opriţi” (Luca 18, 16), pe motiv de vârstă.  Chiar mai mult, nevinovăţia şi puritatea copiilor şi a tinerilor în Biserică, ca fiinţe care se bucură de prezenţa şi iubirea lui Hristos, este o binecuvântare Sfântă. Biserica priveşte tinerii; Biserica, în mod special, se vede pe sine în tineri. Iisus Hristos Însuşi acordă o deosebită atenţie copiilor şi tinerilor, înviind trei tineri din morţi (fiica lui Iair, fiul văduvei din Nain şi prietenul Său Lazăr), Biserica lui Hristos trebuie să facă acelaşi lucru, adică să arate o grijă deosebită faţă de copii şi tineri, să-i trateze cu toată dragostea şi responsabilitatea necesară.

La final cei care s-au mărturisit și au primit dezlegare de la Duhovnic au fost împărtășiți cu Sfintele Taine.