(FOTO și VIDEO) Liturghie arhierească în a doua zi de Naşterea Domnului, săvârșită la Catedrala Episcopală ,,Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din or. Nisporeni

Sîmbătă, 8 ianuarie 2022, în a doua zi de Naşterii Domnului, când este cinstit soborul Maicii Domnului, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în Catedrala Episcopală „Arhangheli Mihail și Gavriil” din or. Nisporeni.

Alături de Ierarh a coliturghisit prot. Vadim COROSTINSCHISecretarul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, prot.  Vitalie COZARI, Protopopul de Nisporeni, pr. Andrei GUȚU, cleric al bisericii menționate, dar și alți slujitorii din cuprinsul Protopopiatului Nisporeni.

În timpul Sfintei Liturghii, Ierarhul a înălțat rugăciuni către Dumnezeu pentru sporul duhovnicesc și sănătatea trupească și sufletească a credincioșilor și enoriașilor acestei Catedrale.

Răspunsurile liturgice și frumoase colinde, au fost interpretate armonios și deosebit de Corul de copii al Catedralei Episcopale din Mun. Ungheni, condus de preoteasa Liliana ROTARI.

La sfânta Liturghie a luat parte, alături de credincioși Dnl Grigore ROBU, Primarul Orașului Nisporeni, dimpreună cu alte oficialități locale.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Înaltreasfinția Sa a rostit un frumos cuvânt de felicitare, dimpreună cu doriri de sănătate și împliniri duhovnicești pentru toți creștinii prezenți.

După aceasta Ierarhul l-a felicitat pe Ipodiaconul Serghei TULBURE, Colaborator al Centrului Eparhial din Mun. Ungheni, cu ocazia împlinirii a 28 ani de viață, oferindu-i în dar o icoană cu chipul Maicii Domnului.

La final, Înaltpreasfinția Sa a fost colindat de copii, pe care ascultându-i cu mult drag, i-a răsplătit pe respectivii colindători cu dulciuri și daruri generoase.