Festivalul de clopote și toacă „Clopotele Învierii” ediția a II-a – Palanca

Luni, 17 aprilie, a doua zi de Învierea Domnului, în plină atmosferă de Sărbători Pascale, cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, în satul Palanca, raionul Călăraşi s-a desfăşurat Festivalul de Clopote şi Toacă „Clopotele Învierii” ediţia a II-a. Întrucât această măsură cultural-artistică-spirituală a fost înfăptuit de Muzeul „Casa Părintească” din satul Palanca, în colaborare cu Episcopia de Ungheni şi Nisporeni, la Festival a fost prezent şi prot. Ştefan RÎMBU, Preşedintele Sectorului Eparhial Relaţii Culturale.

Acest Festival a cuprins în sine mai multe laturi cultural-artistice: interpretări de cântece şi poezii pascale, expoziţii ale meşterilor populari, sunarea clopotelor şi baterea toacii. Impresionantăa fost prestația atât la clopote, cât și la toacă a participanților celor mici. Acest Festival s-a desfăşurat în curtea bisericii „Acoperemântul Maicii Domnului” şi pe lângă casa muzeu. Responsabili direcţi pentru organizare au fost preotul Marin Albu, parohul bisericii menţionate şi Dna Tatiana POPA, directorul muzeului.

Printre cei prezenți la Festival menționăm pe Dnl Dumitru TRIFAN, Şeful Secţiei de Cultură a raionului Călăraşi și Dnl Vasile Manuil, primarul comunei Hârjauca. În cuvîntul oferit, prot. Ștefan, mai întîi a ținut să transmită celor prezenți salutarea pascală și mesajul de felicitare al Preasfințitului PETRU. Apoi a menționat importanța și semnificația desfășurării unui asemenea Festival.

La final toți participanții au primit diplome și daruri, din partea Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, din partea Direcției de Cultură a raionului Călărași și din partea Muzeului „Casa Părintească”. În mod deosebit au fost menționați cu diplome și daruri, din partea Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, Direcția de Cultură a raionului Călărași și Muzeul „Casa Părintească”.

Totodată prot. Ștefan, împreună cu părintele paroh și Dna Tatiana POPA, directorul Muzeului, au vizitat muzeul analizând frumoasele exponante prezente.