Bucuria unei activități cultural-sociale în satul Chilișoaia, raionul Nisporeni

                  „A nu uita de unde te-ai pornit,

e o calitate de om mare”

(Ion Druță)

Joi, 14 ianuarie, 2021, în a doua jumătate a zilei, cu binecuvântarea și susținerea Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeniprot. Ștefan RÎMBU, Președintele Sectorului Eparhiale Relație Culturale și cleric al Catedralei Episcopale din mun. Ungheni, s-a deplasat în localitatea de baștină, s. Chilișoaia, r. Nisporeni, pentru a înfăptui o activitate cultural-socială.

Această activitate a contat în oferirea unor daruri de sărbătoare, atât pentru cei mici, cât și pentru cei maturi.

După ce mai întâi copiii prezenți au interpretat colinde și urături tradiționale, specifice Sfintelor Sărbători de iarnă, prot. Ștefan, dimpreună cu familia sa, a oferite dulciuri, cărțulii de rugăciune pentru copii, fructe exotice și alte daruri, pentru aproape 30 de copii.

Totodată, prot. Ștefan, a oferit și câteva genți cu produse alimentare și produse igienice, unor familii cu posibilități materiale reduse. Apoi a oferit familiilor prezente și câte un Calendar Ortodox pentru anul 2021.

De asemenea, ca o surpriză, prot. Ștefan RÎMBU, i-a anunțat pe sătenii săi, că toate familiile din sat, 30 la număr, au fost abonate, ca și anul trecut, la Ziarului Eparhial ,,Cuvântul Ortodox”, pe care îl vor primi pe parcursul întregului an 2021.

La final, copiii dimpreună cu cei maturi, bucuroși de darurile primite, au mulțumit prot. Ștefan pentru gestul surprinzător, prin care a adeverit că nu a uitat de sătenii săi și de locul de baștină.

Menționăm că această bucurie făcută, a fost posibil datorit și contribuției din partea altui fiu al satului Chilișoaia, Rîmbu Augustin și familia sa, ce sunt stabiliți de ani buni în or. Moscova, dar care au ținut să arate că nu-și uită locul de baștină și sătenii.

La încheiere, părintele Ștefan i-a asigurat că nu-și va uita nicicând sătenii și le va mai oferi prilejuri de asemenea bucurie. Menționând printre altele că, dacă Dumnezeu va îngădui ca anul viitor să fie vremuri mai prielnice pentru organizarea unor asemenea activități, se va înfăptui o activitate mai amplă, și cu daruri mai generoase pentru toți oamenii din sat, mari și mici.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni