Agenda Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, din 24.08.2022

joi, 25 august, 2022Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, și-a desfășurat activitatea arhipăstorească în incinta Centrului Eparhial din municipiul Ungheni.

Pe parcursul zilei, Ierarhul a primit în audiență preoți și mireni din cuprinsul Eparhiei cu diverse probleme şi întrebări.

Printre preoții prezenți menționăm că în audiență a fost Prot. Andrei HÎNCU, parhul bisericii „Sf. Ap. Petru și Pavel” din s. Boghiceni, r. Hîcești, care a cerut binecuvântarea Înaltpreasfinției Sale, pentru ca fiul său să meargă la studii teologice. Ierarhul l-a sfătuit pe tânărul abiturent, dându-i câteva îndemnuri utile în privința folosului, necesității și importanții studiilor teologice. Iar cu acest prilej, Chiriarhul i-a oferit tânărului abiturent o carte voluminoasă cu sfaturi și învățături sfinte.

De asemenea, Chiriarhul, în timpul activității arhipăstrești de la Centrul Eparhial, a primit-o în audiență pe Egumena PARASCHEVA (Cazacu), Stareța Mănăstirii Hîncu, cu care a discutat diverse întrebări și propuneri, legate de activitatea mănăstiri menționate, punând în discuție și desfășurarea evenimentului praznical din această toamnă, când vor fi sărbătoriți 30 de ani de la redeschiderea Sfintei Mănăstiri Hâncu.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa, a ținut să o felicite pe Egumena PARASCHEVA, cu împlinirea a 29 ani de la ziua călugăriei, pe care i-a împlinit chiar în această zi, dorindu-i mântuire sufletească, putere și ajutor de la Dumnezeu să ducă tot cu același devotament și jertfelnicie crucea monahală, la fel cum a dus-o și până astăzi.