Adunarea Ordinară a Protopopiatului Ungheni din 4.03.2022

Vineri, 4 martie 2022, s-a desfășurat Adunarea Ordinară a preoților din cadrul Protopopiatului Ungheni.

Adunarea a avut loc în Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

La începutul respectivei adunări, a fost săvârșită litia morțească pentru toți eroii căzuți pe câmpurile de luptă, adormiți întru dreapta credință.

Ședința respectivei Adunări, a fost prezidată de către Prot. Bartolomeu TURTUREANU, Protopopul Circumscripției Ungheni.

În cadrul Adunării au fost discutate mai multe aspecte ce țin de activitatea Protopopiatului în general, dar și a parohiilor, în parte.

În mod deosebit specificăm că Părintele Protopop, la îndemnul Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU,  a sfătuit ca fiecare parohie, după posibilitate, să întreprindă acte de caritate şi fapte de milostenie refugiaților din Ucraina.

De asemenea, preoţii au fost îndemnați să facă catihizare mai intens în parohiile lor și să intensifice rugăciunea și nevoința duhovnicească în perioada Postului Mare.

Tot în cadrul Adunării, Prot. Nicolai BOIAN, Cleric al Catedralei Episcopale și Colaborator al Centrului Eparhial din Ungheni, a prezentat carteaDe ce ne temem mai mult de boală decât de păcat și de Dumnezeu?”, scrisă de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, scoasă recent de sub tipar.

După aceasta, a fost citit cuvântul Înaltpreasfinției Sale „Despre orbirea sufletească”.

Apoi s-au împărțit Ziarele Eparhiale și s-a făcut spovedania preoților de către Duhovnicul Protopopiatului Ungheni, Prot. Alexandru BUZA.