Activitate pastoral-misionară și caritabilă întreprinsă la Spitalul Raional Hîncești

Joi, 4 martie 2021, cu binecuvântarea și la îndemnul Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în contextul temei activităților din cuprinsul Eparhiei noastre, „Suferința, boala și taina vindecării”, la Spitalul Raional Hîncești, s-a întreprins o activitate pastoral-misionară și caritabilă.

Astfel, cu binecuvântarea Preasfinției Sale, Protopopul de Hîncești, Prot. Serghei SLĂNINĂ, însoțit de preoți din Protopopiat – Prot. Serghei BRICEAG, Prot. Andrei SIMION, Prot. Roman TUDOR și preotul Nicolai CRUDU – cu învoirea Domnului Petru CIUBOTARU, Directorul Spitalului Raional Hîncești și a Domnului Iurie MIHAI, vice directorul instituției menționate, au săvârșit în fața Secției de COVID-19 o slujbă de binecuvântare și sănătate, unde au fost pomeniți tot personalul medical al acestei Secții, cât și pacienții care sunt tratați aici. După ce s-a săvârșit și Sfințirea mică a apei, Părintele Protopop, a stropit în semn de binecuvântare medicii prezenți la această slujbă, dar și exteriorul Secției de COVID-19 a Spitalului dat.

Totodată, conform proiectului inițiat de Preasfinția Sa, preoții prezenți au oferit, acea masă caldă personalului medical.

Pentru această importantă și necesară activitate, atât Administrația Spitalului Raional Hîncești, cât și personalul medical al Secției COVID-19, au adus sincere mulțumiri și aprecieri Episcopiei și preoților, care prin această implicare exemplară, manifestă grijă și compasiune față de cei ce îngrijesc, dar și față de cei ce suferă din urma infectării cu virusul COVID-19. Or, aceasta este o datorie de căpătâi a bisericii, dar și a fiecărui creștin în parte, de a avea dragoste și milă față de cei suferinzi.

Biroul de presă al Episcopiei de Ungheni și Nisporeni