Act caritabil şi daruri oferite pentru copii din Secţia de Pediatrie a Spitalului Raional Nisporeni

,,Bolnav am fost şi M-aţi cercetat” (Mat. 25,36)spune Hristos despre cei care se îngrijesc de cei din suferinţă, din spitale, din paturi de boală. Astfel, mânaţi de aceste cuvinte scripturistice, cât şi de sentimentul dragostei creştine, Comunitatea Creştin Ortodoxă de pe lângă Spitalul Raional Nisporeni, la îndemnul şi cu binecuvântarea Preasfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni, au făcut prin generiozitate, un act măreţ de binefacere în Secţia de Pediatrie a spitalului sus menţionat, amenajând cu dulapuri noi mai multe saloane.

Aici Chiriarhul a fost întîmpinat de un sobor de preoți în frunte cu Protopopul circumscripției Nisporeni, Protoiereul Vitalie COZARI și administrația spitalului.

A fost oficiat un Te Deum pentru cei bolnavi rostindu-se cereri și rugăciuni speciale pentru toți pacienții prezenți.

Întrucât suntem în preajma Zilei internaționale a Copilului, Preasfinţitul PETRU, a ţinut să facă bucurie pentru toţi copii internaţi în Secţia de Pediatrie a Spitalului Raional Nisporeni oferindu-le acestora jucării iar celor maturi literatură duhovnicească. Pentru că suntem încă în perioada sărbătoririi Învierii Domnului atât copii cât şi medicii din secţie au avut bucuria duhovnicească să asculte frumoase cîntări interpretate cu multă dragoste de către un cor de maturi, din cadrul Comunităţii Creştin Ortodoxă de pe lângă Spitalul Raional Nisporeni, creând prin aceste cîntări pascale o atmosferă deplină de sărbătoare.

Șeful Secţiei de Pediatrie a spitalului sus menţionat, a discutat cu Preasfinţitul PETRU despre diverse aspecte şi programe de colaborare.

Preasfinţitul PETRU a ţinut să mângâie duhovniceşte cu multă dragoste şi să întărească cu cuvinte de învăţătură şi sfaturi părinteşti, atât pe medici, cât şi pe părinţii ce erau cu copii internaţi.

Pentru această bucurie ce le-a fost creată copiilor, pentru cuvintele părinteşti, pentru darurile oferite şi pentru amenajarea cu mobilier nou a mai multor saloane, atât administraţia Spitalului Raional Nisporeni, cât şi şeful Secţiei de Pediatrie, dimpreună cu părinţii şi copii au adus sincere şi profunde cuvinte de mulţumire Preasfinţitului PETRU şi celorlalţi binefăcători, pentru actul caritabil făcut în virtutea dragostei creştine, cu mare generozitate şi mărinimie.

Preasfințitul PETRU, deasemenia a mulțumit Preotului Nicolaie CĂRCHILAN, Parohul bisericii în cinstea Icoanei Maicii Domnului „Potolește întristarea mea” din incinta Spitalului raional Nisporeni, și tuturor celor care au luat parte la procurarea mobilierului din secția spitalului, urîndu-le ajutor de la Bunul Dumnezeu.

Amintim că astfel de acte de caritate nu sunt pentru prima oară organizate de această comunitate de aceia Ierarhul a apreciat și a dat laudă părintelui paroh pentru efortul depus la consolidarea comunității și organizarea acestor acte demne de urmat.