A 4-a zi de pelerinaj în Țara Sfântă, a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU dimpreună cu grupul de pelerini

Joi, 8 iunie 2023Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, în cea de-a patra zi din pelerinaj, dimpreună cu grupul aflați în Țara Sfântă, au vizitat alte locuri sfinte din programul pelerinajului.

Astfel, s-au închinat cu multă evlavie și bucurie sufletească în Cana Galileii, la locul unde a fost săvârșită prima minune de Hristos, prin prefacerea apei în vin locul prefacerii.

Apoi grupul de pelerini s-au îndreptat spre Muntele Taborului, unde Hristos S-a Schimbat la Față. De aici au mers spre închinare la Mănăstirea celor 12 Sfinți Apostoli, după care au călătorit pe Marea Galileii, unde, în timpul călătoriei Înaltpreasfinția Sa a ținut un profund cuvânt de învățătură despre călătoria sufletului și a creștinului pe mare învolrburată a acestei vieți pământești.

La toate locurile vizitate, s-au citi pericopele evanghelice, care fac mărturie despre acestea. De asemenea, la toate locurile de sfințenie, Înaltpreasfinția Sa, dimpreună cu întregul grup de pelerini, s-au rugat pentru pacea și sănătatea, dar și mântuirea sufletească a cinului preoțesc și monahal, dar și pentru toți dreptmăritorii creștini, din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni, cât și din întreaga noastră țară.

Totodată Ierarhul pomenea în mod particular, rugându-se pentru toți cei ce au dorit să fie pomeniți de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în Țara Sfântă.