Generoase acte caritabile înfăptuite de parohia „Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni în colaborare cu asociații filantropice

Recent, cu binecuvântarea şi îndemnul Înaltpreasfinţitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni şi Nisporeni, în cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni, au fost înfăptuite câteva activităţi filantropice.

Aceste activităţi, înfăptuite de Părintele Paroh, Prot. Petru CIOBANU, însumează: Repartizarea de haine, cărți, dulciuri și diverse daruri, produse alimentare, scaune cu rotile, cutii cu lapte praf și produse igienice și alte daruri și bunuri oferite atât refugiaților din Ucraina, care sunt adăpostiți în or. Nisporeni, dar și unor familii cu posibilități materiale reduse din cuprinsul or. Nisporeni, cât și elevilor de la unele instituții de învățământ.

Menționăm și faptul că Prot. Petru CIOBANU, a efectuat și câteva pelerinaje cu grupuri organizate de elevi și profesori, pe la unele mănăstiri istorice din România.

Menţionăm că Prot. Petru CIOBANU, parohul comunităţii amintite, prin strădania sa şi ajutat de oameni mărinimoşi, înfătuieşte constant şi pilduitor, cu generozitate şi conştiinciozitate pastorală, multiple activităţi, sociale, culturale și educaționale, prin care îşi arată dragostea şi interesul sporit de a fi aproape de copiii şi tinerii comunităţii parohiale, care constituie în sine viitorii credincioşi activi ai bisericii, dar şi cetăţenii responsabili ai societăţii.

Tocmai de aceea, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în cadrul Adunării generale a preoților ce a avut loc pe 22 decembrie, 2022, i-a oferit Prot. Petru CIOBANU, Medalia Eparhială „Sf. Bn. Kz. Alexandru Nevski”, gr. I, în semn de apreciere și recunoștință pentru prodigioasa activitate pastoral-misionară, educațională și socială pe care o înfăptuiește în cuprinsul parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din or. Nisporeni.