Slujire arhierească în parohia „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Grozești, r. Nisporeni

Sîmbătă, 4 iunie, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din s. Grozești, r. Nisporeni.

În dimineața zilei, Înaltpreasfinția Sa a fost întâmpinat călduros de Prot. Vitalie COZARI, Protopopul de Nisporeni, de parohul acestei biserici, Prot. Gheorghe BAXAN, dimpreună cu soborul de preoți și credincioșii prezenți.

Înainte de începerea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU a sfințit interiorul bisericii, după ce a fost renovat capital, prin străduința părintelui paroh și cu ajutorul credincioșilor mărinimoși.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhiei, Prot. Vitalie COZARI, Protopopul de Nisporeni, Prot. Gheorghe BAXAN, parohul bisericii, dar și alți slujitori.

După Vohodul mic, parohul bisericii, Prot. Gheorghe BAXAN, pentru toate munca depusă la renovarea bisericii, a fost decorat cu Medalia Eparhială „Sf. Knz Alexandru Nevski”, gr. I.

În timpul Sfintei Litughii au fost înălțate rugăciuni, cerându-se ca Dumnezeu să-și reverse mila Sa peste parohul și credincioșii acestei comunități, ajutându-i la înfăptuirea faptelor creștinești și mântuitoare.

După citirea pericopei evanghelice Ierarhul a ținut un consistent cuvânt de învățătură în care a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța, folosul și necesitatea bisericii într-o comunitate, îndemnând credincioșii să fie prezenți la slujbele bisericești. De asemenea Înaltpreasfinția Sa a vorbit și despre datoria ce o are un creștin adevărat în fața lui Dumnezeu și despre grija ce trebuie s-o avem de mântuirea sufletului.

După rugăciunea Tatăl nostru…, Înaltpreasfinția Sa a împărtășit copiii și credincioșii ce s-au pregătit pentru primirea Sfintei Împărtășanii.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfinția Sa a ținut să felicite parohul și comunitatea credincioșilor ai acestei sfinte biserici cu această deosebită zi de sfințire, aducând totodată și cuvinte de apreciere pentru toate lucrările de renovare înfăptuite la acest Sfânt Locaș.

După aceasta Ierarhul a oferit Diplome Arhierești și Medalii Eparhiale unor ctitori și binefăcători ai acestei biserici.

După aceasta a fost săvârșit înconjorul Sfintei Bisericii.

La final părintele paroh, Prot. Gheorghe BAXAN, a adus cuvinte de recunoștință și mulțumire Înaltpreasfinției Sale, soborului de slujitori prezenți, tuturor ctitorilor, binefăcătorilor și enoriașilor acestei sfinte biserici.