Slujba prohodului pentru robul lui Dumnezeu, Mihail RÎMBU, oficiată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, în Catedrala Episcopală din Ungheni

Joi, 26 mai, 2022, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit slujba prohodului, pentru adormitul robul lui Dumnezeu, Mihail, tatăl Prot. Ștefan RÎMBUCleric al Catedralei Episcopale și Colaborator al Centrului Eparhial din mun. Ungheni.

Alături de Înaltpreasfinția Sa, au slujit la slujba prohodului, prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, dar și alți slujitori.

După oficierea umilincioasei slujbe a prohodului, Ierarhul a ținut un cuvânt de învățătură creștină, despre folosul și necesitatea rugăciunilor, slujbelor și pomenilor ce trebuie făcute pentru odihna cu sfinții și iertarea păcatelor, pentru sufletul celui trecut la cele veșnice, elogiind și faptele creștinești ale răposatului, care a educat în duhul dreptei credințe 5 copii.

Totodată, Înaltpreasfinția Sa a îmbărbătat duhovnicește, cu cuvinte mângâitoare și învățături sfinte, familia răposatului.

După oficierea slujbei prohodului, răposatul, așa cum i-a fost dorința, a fost dus spre a fi înmormântat în localitatea de baștină, Chilișoaia, r. Nisporeni.

Întrucât pe un lot de pământ ce aparține nou-adormitului Mihail, se ridică o mică bisericuță în localitatea amintită, sicriul cu trupul răposatului a trecut mai întâi pe aici, după care în procesiunea funerară a fost dus la cimitirul din localitate, unde a fost înmormântat.

Biroul de presă al Episcopie de Ungheni și Nisporeni