Slujba Privegherii în cinstea Tăierii împrejur a Domnului Iisus Hristos și a Sfântului Vasile cel Mare, în Catedrala Episcopală din mun. Ungheni

În seara zilei de miercuri, 13 ianuarie 2021, înspre ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare și a sărbătorii Tăierii împrejur a Domnului Iisus Hristos, Preasfinţitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni a săvârşit Slujba Privegherii în Catedrala Episcopală „Sf. Bnc. Knz. Alexandru Nevschi” din municipiul Ungheni.

Alături de Ierarh au luat parte la Slujba  Privegherii toți slujitorii Catedralei Episcopale.

Cântările Slujbei de Priveghere au fost interpretate de Corul Catedralei Episcopale, condus de Dna Irina VIZITIU-GAJIM.

După încheierea Slujbei de Priveghere, Preasfințitul PETRU, dimpreună cu slujitorii a săvârșit, acum la sfârșit de an – pe stil vechi – Tedeum de mulțumire lui Dumnezeu pentru toate și de cerere a binecuvântărilor cerești, pentru noul an.

Această rânduială, dimpreună cu darurile și prinoasele ce au fost aduse de credincioșii prezenți, se datorează faptului că în prealabil, Preasfinția Sa a îndemnat credincioșii să i-a parte la acest Tedeum de mulțumire, vorbindu-le despre folosul și importanța acestei slujbe și a darurilor aduse.