Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cinstită la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski”, din mun. Ungheni

Marți, 12 iulie  2022, de Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală „Sf. Bn. Knz. Alexandru Nevski” din mun. Ungheni.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întâmpinat solemn și călduros și într-un mod organizat, de către slujitorii Catedralei, dar și de numeroși creștini, veniți să aducă cinstire Sfinților Apostoli Petru și Pavel.

În timpul Sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni de Slavă lui Dumnezeu, de laudă Sfinților Apostoli Petru și Pavel, dar și rugăciuni de spor duhovnicesc, ajutor și sănătate, pentru omagiatul zilei, Înaltpreasfințitul PETRU, dar și pentru toți omagiații.

Alături de Înaltpreasfinția Sa au coliturghisit Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, Arhim. KIRIL (Braguța) Președindele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și Viață monahală, Arhim. SPIRIDON (Marin), Starețul Mănăstirii Hîrbovăț și alți slujitori.

De asemenea, la această Liturghie au fost prezente și Starețele Mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

După rugăciunea Tatăl nostru…, au fost împărtășiți copiii și credincioșii care s-au pregătit pentru Sfânta Împărtășanie.

Răspunsurile liturgice la strană au fost oferite de Corul Catedralei și Corul de copii al Catedralei Episcopale, conduse de Preoteasa Liliana ROTARI.

După încheierea Sfintei Liturghii, a fost săvârșit un Tedeum pentru sănătatea tuturor omagiaților și a celor cu hramul casei.

La final, Prot. Vadim COROSTINSCHI, Secretarul Eparhial, a felicitat Ierarhul, cu ocazia zilei sfântului ocrotitor, din partea tuturor slujitorilor Catedralei Episcopale.

După aceasta, Dnl Alexandru AMBROS, Primarul mun. Ungheni, a ținut un cuvânt de felicitare, acordând Înaltpreasfinției Sale o Diplomă de Excelență, pentru prodigioasa activitate arhipăstorească.

Apoi, Arhim. KIRIL (Braguța), Starețul Mănăstirii Hîrjauca și Președintele Sectorului Eparhial, Mănăstiri și Viață Monahală, a adresat un cuvânt de felicitare din partea tuturor Stareților și Starețelor Mănăstirilor din cuprinsul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Iar apoi, credincioși prezenți l-au felicitat călduros pe Înaltpreasfinția Sa, dorindu-i sănătate, putere, răbdare și ajutor de la Domnul.

La final, Înaltpreasfinția Sa a felicitat pe toți omagiații ce poartă numele Sfinților Apostoli Petru și Pavel, mulțumind tuturor celor care l-au felicitat.