Preasfințitul Episcop PETRU, a liturghisit la Mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Hîrbovăț

Marți, 25 decembrie 2018, cînd Biserica Ortodoxă îl prăznuiește pe Sfîntul Părinte Ierarh Spiridon al Trimitundei, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni a Liturghisit în Cetatea duhovnicească a Hîrbovățului.

În dimineața zilei, Ierarhul a fost întîmpinat călduros de omagiatul zilei de astăzi, Arhimandritul SPIRIDON (Marin), Egumenul sfintei mănăstirii acesteia care își sărbătorește ocrotitorul ceresc împreună cu Secretarul Eparhial, Protoiereul Vadim COROSTINSCHI.

Liturghia de astăzi a fost oficiată într-o atmosferă de sărbătoare la care au luat parte mai mulți preoți și mireni care au venit să fie alături de Părintele Arhimandrit

SPIRIDON la acest ceas de sărbătoare.

La finele Sfintei Liturghii a fost oficiat un Te Deum de mulțumire pentru toate binefacerile revărsate asupra robului lui Dumnezeu omagiatul Arhimandritul SPIRIDON. După oficierea Te Deumului, Preasfinția Sa, a ținut un cuvînt de felicitare părintelui omagiat urîndu-i: Multă sănătate, putere, să fie un stîlp trainic și neclintit pentru Sfînta Mănăstire asemeni Sfîntului Spiridon care a fost stîlp neclintit al Ortodoxiei la primul Sinod Ecumenic.