Parohia „Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”” , or. Nisporeni

Istoria bisericii „Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”” din or. Nisporeni (teritoriul Spitalului Raional Nisporeni)

Biserica „Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea”” (teritoriul Spitalului Raional Nisporeni).

Localitatea: or. Nisporeni.

Anul înființării: 2017.

Preot paroh: Preotul Nicolae CARCHILAN.

Slujiri arhierești (ultima): 15 iulie 2017.

 

Parohia a fost înființată în anul 2017 cu binecuvântarea și inițiativa Preasfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, în urma adresării creștinilor din această zonă a orașului Nisporeni. În funcția de paroh al bisericii în construcție, prin decretul Preasfinției Sale, a fost numit Preotul Nicolae CARCHILAN. Locașul sfânt va fi înălțat pe teritoriul Spitalului Raional Nisporeni. În incinta spitalului se oficiau acatiste și rugăciuni (o cameră a fost amenajată în paraclis), însă încăperea nu avea spațiu necesar pentru săvârșirea Sfintelor Liturghii.

În anul 2017, prin străduința părintelui Nicolae și a creștinilor, s-a amenajat un frumos paraclis temporar, în care serviciul divin se oficiază sistematic, o fântână. Paraclisul a fost înfrumusețat și dotat cu necesarul pentru oficierea sfintelor slujbe.

La 06 iunie 2017 Ierarhul a vizitat biserica și s-a făcut cunoscut cu mersul lucrărilor de construcție și amenajare a teritoriului.

La data de 15 iulie 2017 Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat sfințirea paraclisului și Sfânta Liturghie. Alături de Ierarh au coliturghisit secretarul eparhial, Protoiereu Vadim COROSTINSCHI, protopopul circumscripței Nisporeni, Protoiereul Vitalie COZARI, parohul bisericii, Preotul Nicolae CARCHILAN și preoți din cadrul Episcopiei. Ierarhul a adus în dar o icoană veche „Potolește întristarea mea”, Sfântă Evanghelie și o cadelniță. La serviciul divin au participat primarul orașului Nisporeni, Grigorie ROBU, conducerea spitalului și reprezentanții aparatului public local, enoriași.

 

 Contacte:

Biserica „Icoana Maicii Domnului „Potolește întristarea mea””, or. Nisporeni.