Slujba Privegherii Săvârșită de Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni la Mănăstirea Hîncu

Duminică seara, 18 decembrie 2016, în ajunul sărbătoririi Sfîntului Ierarh Nicolae, Făcătorul de Minuni, Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, a oficiat slujba privegherii la mănăstirea “Cuvioasa Parascheva” Hîncu.

Slujba a fost săvîrşită în biserica de iarnă cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” din complexul mănăstirii. Răspunsurile la strană au fost oferite de corul mănăstirii dirijat de Egumena PARASCHEVA (Cazacu), sareţa mănăstirii.

Alături de Preasfinția Sa, s-au rugat la slujba privegherii, soborul de preoți și diaconi slujitori împreună cu obştea mănăstirii.

Acest Mare Sfînt al creștinizmului este cinstit pretutindenea de numeroși creștini încît în ortodoxie i sa închinat spre cinstire toate zilele de joi de peste an și este acel Sfînt care a avut măsura lucrurilor atât de bună, încât a știut că după mustrare se cere mângâiere și că încercările vieţii pot fi pentru unii prea apăsătoare. A dăruit mult săracilor, a liniștit pe întristaţi, a vindecat cu putere de la Dumnezeu pe bolnavi, arătând lumii slava Tatălui ceresc.