ÎPS Arhiepiscop PETRU a vizitat biserica „Cuvioasa Parascheva” din localitatea de baștină, Lupa Rece

Luni, 25 octombrie, 2021, Înaltpreasfințitul PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, s-a deplasat în satul natal, Lupa Rece, din raionul Strășeni.

Aici a vizitat Biserica ,,Cuvioasa Parascheva” pe care Înaltpreasfinția Sa a înălțat-o pentru folosul sufletesc a credincioșilor din localitatea de baștină.

În cadrul acestei vizite Ierarhul a luat act de cunoștință a lucrărilor de la exteriorul bisericii, care au fost finisate exact până în ajunul hramului bisericii, întrucât miercuri, de Cuvioasa Parascheva, sfântul locaș își sărbătorește hramul.

Înaltpreasfinția Sa a apreciat lucrările ce s-au efectuat impecabil la exteriorul bisericii, fiind mulțumit de tot ce a fost înfăptuit până la etapa actuală.

Apoi Ierarhul a purtat o discuție cu parohul și câțiva credincioși prezenți, cărora le-a oferit sfaturi și îndemnuri utile în privința lucrărilor de interior, ca să fie înfăptuite corespunzător, cu nădejdea că la anul viitor, de hram, să se săvârșească o slujbă mare de sfințire.

După  aceasta Înaltpreasfințitul Arhiepiscop PETRU, întrucât se afla în localitatea de baștină, așa cum o face de fiecare dată, a mers și la mormintele părinților și fraților trecuți la Domnul, în cimitirul  din localitate, pentru a săvârși o rugăciune și a le aduce florile recunoștinței.