Întâlnirea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, cu preotesele din Eparhie

Duminică, 2 aprilie, 2023, în a doua parte a zilei, cu binecuvântarea, la îndemnul și cu inițiativa Înaltpreasfințitului PETRU, Arhiepiscop de Ungheni și Nisporeni, a avut loc o întâlnire de suflet cu preotesele din cuprinsul Eparhiei. Prezenți la această întâlnire de suflet au fost și unii preoți din Eparhie.

Respectiva adunare s-a desfășurat în mununicipiul Ungheni, .

În cuvântul de deschidere, Înaltpreasfinția Sa a trecut în rezistă temele propuse spre discuție și analiză în cadrul respectivei adunări, vorbind și despre necesitatea și importanța unei asemenea activități.

După aceasta adunarea a demarat cu luări de cuvânt și prezentare a unor referate și comunicate pe temele:

1) Laicizarea Bisericii;

2) Transplantul de organe;

3) Lagărul electronic;

4) Propagarea păcatului homosexualității.

După cuvântul Ierarhului, printre cei ce au luat cuvântul menționăm pe Preotul Serghei IORDĂCHESCU, Dnl medic, Denis IAȚCO, Dna Elena BÎTCA și juristul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

Prin urmare, în cadrul adunării au fost abordate mai multe întrebări și discuții legate de multe probleme care frământă societatea, în general, și familia creștină în particular.

Menționăm și faptul că solicitările ce vor fi înaintate ca urmare a acestor discuții luate unanim de toți cei prezenți, vor fi publicate pe site-ul Episcopiei de Ungheni și Nisporeni.

La final, toți cei prezenți au adus mulțumiri Înaltpreasfințitului Arhiepiscop PETRU, care a desfășurat aceasta adunare, prin care au fost aduse spre cunoștință multe lucruri interesante și utile, atât din punct de vedere moral și spiritual, dar și social și educațional.